Leestijd: 2 min.
Vandaag is juf Joyce voor het laatst op de Peuterspeelzaal. Om deze stagiaire niet met lege handen naar huis te laten gaan, hebben Eli en ik gistermiddag even iets gemaakt. Met een oudere broer zou je denken dat ik inmiddels wel wat juffencadeau-ideeën paraat heb, maar helaas is dat niet het geval. Wel voor diy-juffencadeaus van grote kinderen, zoals de presentjes die we vorig jaar maakten (kijk maar eens hier), maar voor een peuterspeelzaal-juffencadeau moest ik wel even nadenken. Uiteindelijk hebben we het lekker simpel gehouden. Wat vinden jullie van dit cadeau voor juf Joyce?

Zwaaihandjes

Afscheidscadeautjes en zwaaihandjes…misschien niet de meest originele combi, maar wel een leuke! En vrij simpel, want een juffencadeau van een peuter moet vooral niet te ingewikkeld zijn. Ik heb al veel variaties voorbij zien komen; popcorn in plastic handschoentjes of geverfde handjes op karton met daaraan een zakje snoep bijvoorbeeld. Allemaal best leuk, maar ik wilde toch iets anders maken.

Voor alles bij elkaar was ik nog geen 5 euro kwijt!

Dit peuterspeelzaal juffencadeau is niet alleen heel makkelijk te maken, maar ook nog eens heel low-budget. Voor alles bij elkaar was ik nog geen 5 euro kwijt!

Bij de supermarkt kocht ik een bakmix voor zandkoekjes (je kunt ze natuurlijk helemaal from scratch maken, maar ik zei al dat ik het graag simpel wilde houden), waar je alleen roomboter en ei aan toe hoeft te voegen.

Het beslag is zo klaar en je kunt er meteen mee aan de slag!

In het beslag mocht Eli zijn handje drukken. Niet te hard, want dan krijg je een heel plat koekje.

Met een mesje sneed ik de handjes uit het beslag en ik plaatste ze op een bakplaat met bakpapier.

Daarna even in de oven….en klaar zijn je uitzwaai-koekjes!

Bij Zeeman kocht ik een leuk blikje waar we de koekjes in kunnen bewaren. Een leuk kaartje erbij en een feestelijk strikje erom…En klaar is ons juffencadeau!

Eli is maar wat trots op zijn zelfgemaakte koekjes! En natuurlijk bewaarden we er ook een paar om zelf te proeven.

Welk juffencadeau is bij jullie een succes?

Op zoek naar een verhuistraktatie voor de peuterspeelzaal? Check dan even dit artikel.

In deze blogposts vind je een persoonlijk juffencadeau en een smakelijk bedankje voor de meester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here