Zo helpt Netflix jou met goede voornemens!

Leestijd: 3 min.

documentaires op netflix voor goede voornemensNetflix is mijn guilty pleasure. Ik deelde al meerdere favorietenlijstjes op mijn blog. Dit jaar wil ik beginnen met een lijst Netflix documentaires en series die je kunnen helpen met je goede voornemens. Wil je milieubewuster leven? Flinke opruiming houden? Of gezonder leven? Netflix heeft de oplossing!5 Netflix documentaires over goede voornemens

Goede voornemens horen nu eenmaal bij de start van een nieuw jaar. Of je ze nu volhoudt of niet, bewust worden van de mogelijkheden is al een stap op zich. Misschien ben je al fanatiek begonnen met hardlopen. Of laat je al een week je geliefde glaasje wijn of kopje koffie staan.

Ik start het jaar liever iets relaxter. Met een goede Netflix docu bijvoorbeeld. Deze documentaires vind ik heel leerzaam en kunnen zeker helpen om te staren met jouw goede voornemens!

5 goede voornemens op Netflix

#1 The True Cost

Vorig jaar maakte ik al een lijst met Netflix documentaires over duurzaamheid en milieu. 1 van de docu’s die ik daar in benoem is The True Cost. Een kijkje achter de schermen bij grote modeketens. Deze keek ik met mijn oudste zoon Noah, omdat ik vind dat vooral deze doelgroep bewust mag worden van de keerzijde van fast fashion. Heb jij als voornemen om bewust en/of minder te shoppen? Dan kan ik je deze documentaire echt aanraden!

#2 Tyding up with Marie Kondo

Yes! De bekende opruim-goeroe heeft nu haar eigen show op Netflix! Hier zie je hoe Marie Kondo langsgaat bij diverse gezinnen om te helpen bij een grote opruiming. Ze deelt heel veel handige tips hoe je gemakkelijk je huis kunt opruimen en indelen. Hierdoor wordt het bijhouden van je huishouden een stuk gemakkelijker! Na het zien van de eerste aflevering ging ik als een malle door mijn kledingkast en zijn tassen vol kleding die mij geen spark of joy geven het resultaat.

#3 Minimalism

Na het zien van de opruimsessies met Marie Kondo kun je gelijk door met Minimalism. In deze documentaire volg je de 2 grondleggers van het minimalisme. Wil jij ook een capsule wardrobe? En zou je ook graag blij willen zijn met minder? Kijk dan zeker deze docu. Mij hebben ze niet weten te overtuigen, maar het maakte mij wel een stuk bewuster over wat we nu echt nodig hebben.

#4 The Secret

Jaren geleden was het boek The Secret een gigantische bestseller. Nu kun je het geheim ook bekijken op Netflix. In een documentaire van anderhalf uur krijg je tips hoe je van je eigen leven een succes kunt maken. En dit is volgens wetenschappers en filosofen makkelijker dan je denkt. Ik zal eerlijk toegeven dat ik grote delen heb overgeslagen. Deze Netflix docu is behoorlijk zweverig en nogal Amerikaans. Toch geloof ik zeker in het principe van The Secret! Ik ben heel beniwud of jij iets aan deze documentaire hebt!

#5 What the health

Is gezonder leven jouw goede voornemen? Netflix biedt hulp! En wel met de documentaire What the health. Een interessante documentaire waarbij je een logische kijk krijgt op gezond eten. Iets wat veel voedselfabrikanten ons juist niet willen laten doen. Veel voedselmythes worden aan de kaak gesteld en dat geeft soms totaal nieuwe inzichten. Try it!

Met welke Netflix documentaire ga jij beginnen om te starten met je goede voornemens? Of heb jij daar geen docu voor nodig?

goede voornemens op netflixMocht je liever lekker ontspannen Netflix series kijken. Lees dan eens mijn blogposts over de leukste feel good series op Netflix of bekijk hier nog eens de fijnste foute kerstfilms op Netflix.

1 REACTIE

  1. Leuk, ga eens kijken naar Marie Kondo. Vond The secret erg veel hetzelfde maar dan in andere woorden dus niet afgekeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

P.s. Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg direct toegang tot exclusieve winacties, kortingsacties en een kijkje achter de schermen.

Scroll door om de volgende blog te lezen