Tranquil Dawn in de woonkamer

Leestijd: 5 min.

Onlangs werd de kleur van het jaar 2021 bekend gemaakt, maar wij hadden nog plannen om met de trendkleur van dit jaar aan de slag te gaan. Tranquil Dawn vond ik gelijk al een mooie, frisse kleur. Het is een vergrijsde en daarmee in mijn ogen iets volwassener variant van Subtle River – de kleur die we in ons vorige huis op de muur hadden. Daarom besloot ik Tranquil Dawn in de woonkamer van het nieuwe huis te gebruiken. Je ziet hier hoe dat heeft uitgepakt.Kleurenplan voor het huis

Voor het eerst ging ik in huis met een soort kleurenschema werken. Ik houd heel erg van kleur en kan nogal impulsief bedenken om een kleur in huis te gebruiken. Het is al een paar keer voorgekomen dat ik erachter kwam dat iets totaal niet paste bij de rest van ons interieur, waardoor het allemaal niet meer een geheel vormt. Daar word ik onrustig van, dus een kleurenplan leek mij dan ook een goed idee. Tranquil Dawn in de woonkamer had ik al in het plan verwerkt.

Ik moest dus alleen nog bedenken welke kleuren ik daarbij wilde gebruiken. Tranquil Dawn combineren is niet zo moeilijk, want het past goed bij andere pasteltinten waar ik zo gek op ben. Het kleurt mooi bij zachtroze, maar ook bij groen en bruin. De nieuwe Flexa trendkleur: Brave Ground ga ik dan ook zeker nog aan het kleurenschema toevoegen.

Tranquil Dawn in de woonkamer

Het duurde even voor ik onze woonkamer een kleurtje kon geven. Eerst waren de stukadoors de begane grond onder handen aan het nemen en daarna moesten we wachten tot de kit goed gedroogd was. Dat duurde deze zomer extra lang vanwege de hittegolf. Maar uiteindelijk kon ik met mijn verfrollers aan de gang.

verven zonder lekken

tranquil dawn in de woonkamer schilderen

Voor het verven plakte ik alle randen af. Om ervoor te zorgen dat de verf niet onder de schilderstape door zou komen, ging ik eerst nog met een roller met witte verf over de tape heen. Daarna was het tijd om Tranquil Dawn in de woonkamer aan te brengen. Uiteindelijk heb ik twee lagen gebruikt om de kleur mooi dekkend te maken.

Ik heb nog een pot staan om het houtwerk rondom het raam deze trendkleur van 2020 te geven, maar eigenlijk vind ik het witte vlak in het midden niet misstaan.

muurcirkel bij kleur van het jaar tranquil dawn

woonkamer voor make-over

woonkamer na make-over

(Woonkamer voor en na)

Aan de wand ik hing de wollen hanger van Knotting on the wall, die we in ons oude huis ook boven de bank hadden hangen. Aan de andere kant hing ik een vintage find lampje, dat ik vond bij Onyx De Winkel. Ook hangt er sinds kort een muurcirkel van HIP ORGNL van maar liefst 120cm doorsnede aan de muur.

Het wachten is nu op onze nieuwe zalmroze bank, die in november komt. Dat zal gelijk een heel ander beeld geven, want die is twee keer zo groot! Tegen die tijd wil ik hier ook een groter vloerkleed neerleggen, want dan zal deze kringloopvondst wel wegvallen bij zo’n groot meubel. Eerst wordt er volgende maand vloerverwarming en een nieuwe vloer geplaatst. Daarna komen er natuurlijk ook nog mooie plinten langs de muur.

tranquil dawn in de woonkamer

wolhanger en muurcirkel aan de muur

vintage wandlamp goud

Het tv-meubel

Aan de overkant van deze ruimte staat een wit tv-meubel. Deze heeft de vorige bewoner op maat laten maken. Aan de linkerkant zit een kastdeurtje waar ik mijn boeken achter bewaar. En rechts zie je kleine plankjes waar ik lekker kan stylen. Ik wil er een beetje een rariteitenkabinet van maken met leuke dierenbeeldjes en kleine kamerplanten.

tv-meubel kast op maat gemaakt

De tv hebben we ook overgenomen van de vorige bewoner. Het is een oudje, maar doet het nog goed. We sparen nu wel voor een mooiere en vooral energiezuinige variant. Maar tot die tijd is deze prima. De plantjes bovenop de televisiekast nemen een beetje de aandacht weg van het zwarte gevaarte.

Ik twijfel nog of de tv-kast een kleurtje moet krijgen. De trap in de woonkamer wordt oudroze (nadat hij gerenoveerd is), dus eerst maar even afwachten hoe dat staat.

trendkleur tranquil dawn in de woonkamer

vakkenkast in de woonkamer

Onder de trap hangen de gitaren van vriendlief aan speciale muurbeugels.

Het macramé kattenmandje is gemaakt door creatieve blogger Sabine van Styled by Sabine. Helaas was het een eenmalig project, maar voor nog geen twintig euro shop je een soort gelijk kattenmandje bij Xenos (shop hier). Ook via Etsy kun je nog wel heel veel van dit soort hangmandjes voor katten vinden.Zoals je ziet en hoort zijn we hier nog lang niet klaar. Maar ik ben in ieder geval al blij dat we hier zo’n knusse ruimte van hebben gemaakt. Het voelt al helemaal als thuis, ondanks alles wat er nog niet afgewerkt is.

Twijfel je of je deze trendkleur ook in huis wil gebruiken? Je kunt hier een kleurtester bestellen:

Benieuwd naar de andere plannen voor onze nieuwe woning? Lees hier alles over onze (ver)huisplannen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

P.s. Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg direct toegang tot exclusieve winacties, kortingsacties en een kijkje achter de schermen.

Scroll door om de volgende blog te lezen