Leestijd: 2 minuten
ikea hack bekvam trapjeVorige maand werd ik verrast met een leuk DIY pakket van Rust-oleum krijtverf. Een verfpakket met krijtverf waarmee je gemakkelijk en snel kleine meubels en accessoires een make-over kunt geven. Heerlijk om in mijn verlof, nu dus, lekker mee te fröbelen. Ik ben begonnen met de bijgeleverde Ikea Bekväm kruk, maar nu deze af is, heb ik de smaak te pakken! Wat zal mijn volgende verfproject zijn?
Rust-oleum gemak

Het is niet de eerste keer dat ik dit bekende Ikea krukje onder handen neem. In deze blogpost lees je hoe ik een oud krukje weer nieuw leven inblies met een likje verf. Voor dit nieuwe krukje had ik een aantal potjes Rust-oleum krijtverf tot mijn beschikking. In het verfpakket zitten kleine verfpotjes in de kleuren antraciet, krijtwit, goud, khakigroen en baksteenrood. Ook zitten er een transparante finishlak, diverse kwasten en roerstaafjes in het pakket.

IK KON DUS METEEN AAN DE SLAG!

Met de gouden verf kun je heel leuk een verweerde look aan meubels geven. Maar je kunt er met hetzelfde gemak een glossy finishing touch mee geven. Dat laatste leek mij erg leuk, dus ik besloot het potje met gouden verf erbij te pakken. En met welke kleur combineerde ik het..?

…Khakigroen natuurlijk! Echt een heel mooie kleur krijtverf, die perfect bij ons interieur past.

HOE IK DE TWEE COMBINEERDE? HEEL SIMPEL!

De poten van het krukje plakte ik af met schilderstape. Vervolgens schilderde ik de onderkant goud. Nadat ik er twee lagen verf op had geschilderd, kon ik met de rest van de Ikea Bekväm kruk aan de slag.

En? Hoe vinden jullie de nieuwe look van het Ikea krukje?
Rust-oleum krijtverf is onder andere verkrijgbaar bij bouwzaken, zoals Karwei.

Ben je dol op Ikea hacks als deze? Kijk dan eens hier voor al onze IKEA hacks in huis

P.s. Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg direct toegang tot exclusieve winacties, kortingsacties en een kijkje achter de schermen.

5 reacties op “DIY met Rust-oleum – Simpele Ikea hack”

 1. Leuk! Ik heb het kale Ikea krukje mee verhuisd en iedere keer dat ik t oppak denk ik: ik was van plan er iets mee te doen. Zoals met zoveel dingen. Maar zeg nooit nooit.. er komt vast een dag dat ik weet wat het gaat worden ???? Nu denk ik: pastelkleur met geschilderde groene palmtakken. Waarna: Control alt delete. Too much work ????

  1. Mirjam Hart

   Het idee is zeker leuk, maar ook wel bewerkelijk! Misschien de traptreden beplakken met palmboombehang en de rest schilderen? Succes!

 2. Hallo, ik vroeg me af of je matte finishlak ook geprobeerd hebt en hoe dat uitpakt?
  Het krukje ziet er super leuk uit!

  1. Hi Nienke,
   De matte finishlak van Rustoleum heb ik nog steeds niet uitgeprobeerd. Wel met andere merken matte vernis en daar zie je echt niets van!
   Groetjes, Mirjam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf scrollen voor de volgende blog

Bij ons thuis Favoriete hoekje Kinderkamers Wooninspiratie
5x Een groene muur in een jongenskamer
binnenkijker kleurrijke kersthuis
Een kijkje in ons kleurrijke kersthuis
apparaten in de keuken nodig
Apparaten in de keuken: welke heb je echt nodig?
Eropuit Kinderen Leven Mode
7x Water besparen onder de douche tips
duurzame tandpasta met fluoride
Getest: Duurzame tandpasta met fluoride van Niyok
uitwisbaar notitieboek herschrijfbaar bamboe
De voordelen van een uitwisbaar notitieboek
Eten & Drinken Knutselen Quotes
grappige badkamer teksten
25x De leukste badkamer teksten
thee tegen menstruatiepijn tips
Bloody Hell! Thee tegen menstruatiepijn
originele kerstfoto's met kinderen maken
10 ideeën voor originele kerstfoto’s met kinderen
Persoonlijke projecten Relax Shopping Social media & Blog Spiritualiteit Uitjes / Reizen
blauw licht screenprotector mobiel
Blauw licht van je mobiel ongezond? Dit doe je ertegen
uitwisbaar notitieboek herschrijfbaar bamboe
De voordelen van een uitwisbaar notitieboek
cadeau aan een tiener tips
Wat geef je cadeau aan een tiener? Duurzame tips
Scroll naar top