DIY: Speelgoedkeukentje van de kringloop weer als nieuw

Leestijd: 2 min.

Een speelgoedkeukentje voor onze kleine keukenprinses. Dat was ons cadeau voor Filou’s eerste verjaardag. Bij de kringloop vond ik een schattig exemplaar dat ik zelf opknapte met een likje verf, wat stickers en extra accessoires. Wat een verschil als je de voor- en na-foto’s ziet hè?

Perfecte eerste verjaardagscadeau

Aan speelgoed geen gebrek hier in huis. Daarom vond ik het nog best een opgave om een verlanglijstje voor een eerste verjaardag te maken. Een speelgoedkeukentje leek me wel leuk, maar ik vind houten keukentjes best prijzig en ik had besloten niet zoveel geld uit te geven voor een eerste verjaardag.

Er zijn ontzettend veel leuke Ikea Hacks voor het Ikea Duktig keukentje te vinden, maar die vind ik net even te groot voor onze woonkamer.

Bij de kringloop vond ik een schattig keukentje met een iets bescheidener formaat. Er was behoorlijk mee gespeeld, dat zag je wel. Maar dat vond ik geen probleem, want ik wilde hem toch al helemaal een make-over geven. En voor slechts €3,- kon ik hem toch niet laten staan?

speelgoedkeuken make-over
speelkeukentje pimpen

Speelgoedkeukentje DIY

Met verf die we nog overhadden van onze veranda schilderden we het keukentje over.

Schroefjes met oogjes gingen in de zijkant en met een ronde stok erdoor maakten we zo een handdoekenrekje.

diy keukentje ikea
knutselen speelgoedkeukentje
kinderkeuken hout stickers

Een MDF plaat op maat gemaakt bevestigden we aan de achterkant. Een wandplankje, ook gevonden bij de kringloop, lijmden we na een verfbeurt met houtlijm aan de plaat.

De ovenknopjes en stickers op het oventje komen bij Oh My Goody vandaan. Daar vind je heel veel leuke accessoires om een speelgoedkeukentje mee te pimpen.

speelgoed keuken diy

Een leeg jampotje van onze picknick bij Avonturenboerderij Molenwaard is het eerste accessoire bij het keukentje! Er volgen er ongetwijfeld nog veel meer…

Filou vind haar nieuwe speelgoedkeukentje razend interessant. Haar grote broer stiekem ook wel. Heerlijk zo’n nieuw speelplekje!

Vanessa van Culinessa raakte geïnspireerd door deze kringloopkeuken DIY en ging zelf ook aan de slag. Het resultaat van haar zelfgemaakte speelgoedkeuken vind je nu op haar blog! Jamey ging aan de slag met het pimpen van het welbekende IKEA keukentje. Bekijk haar DUKTIG IKEA hack hier.

Vind je het ook zo leuk om te diy’en? In dit artikel over Ikea hacks voor de kinderkamer vind je nog veel meer toffe klusprojecten!

5 REACTIES

 1. Oh wat een plaatje is het nu. Veel mooier dan ons Ikea keukentje (die kleine, niet de duktig). Wij kregen hem van mijn ouders, want wij wilden ook niet zoveel geld uitgeven voor de eerste verjaardag.

 2. […] Een week of twee voor de verjaardag van de kleine mini zat ik bij de buurvrouw die me vertelde hoe de kleine mini genoot van het mini keukentje wat bij hun stond. Ze zei “Vanes, ik hoor dat ie jou napraat terwijl hij kookt”. Elke keer als hij hier is gaat hij helemaal op in het koken. Ik dacht echt OH ja? wat grappig. Thuis helpt hij weleens mee en kijkt hij hoe ik aan het koken ben, maar kookt hij verder niet. Vervolgens sprak ik Mirjam van een goed verhaal die me inspireerde en zei: Vanes, ga naar de kringloop en pimp er eentje van daar. Dus zo gezegd zo gedaan. Zij maakte er namelijk ook eentje voor Filou. […]

 3. Goedemorgen Mirjam,
  Hebben jullie de knoppen eraf gekregen met verven? Ik ben nu met vrijwel hetzelfde keukentje bezig, maar durf de knoppen er niet af te halen ??

  • Hi Wendy,
   Nee de knoppen heb ik er ook op laten zitten en ze gewoon goed afgeplakt. Eerlijk gezegd is het niet super netjes gelukt, maar prima voor nu.
   Succes met je klusje!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

P.s. Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg direct toegang tot exclusieve winacties, kortingsacties en een kijkje achter de schermen.

Scroll door om de volgende blog te lezen