duurzame visitekaartjes ontwerpen
Leestijd: 4 minuten
Er stonden wat events en meetings op de planning. Maar mijn visitekaartjes waren inmiddels echt verouderd. Tijd voor nieuwe kaartjes, maar dan natuurlijk wel het liefst milieuvriendelijke natuurlijk. Ik benaderde Studio Naokies voor een nieuw logo en voor het ontwerpen van duurzame visitekaartjes voor mijn blog. Een leuke en inspirerende zoektocht voor ons beiden…Een milieubewust logo

Mijn oude logo heeft mijn vriend een keer in een middag in elkaar geflanst, met behulp van ontwerpprogramma Canva. Lang was ik er tevreden over, maar hoe professioneler mijn blog werd, des te minder geschikt ik het oude logo vond. Toen ik nieuwe duurzame visitekaartjes nodig had, omdat op de oude ook nog gegevens stonden van mijn babyblog – die inmiddels offline is- vond ik het een mooie gelegenheid om te gaan na denken over een nieuw logo.

blogdoelen stellen

Ik wist alleen totaal niet wat ik dan wel wilde. In ieder geval wilde ik niet alleen een tekstlogo, maar ook een mooie eigen illustratie erbij. Zelf kan ik totaal niet tekenen, dus schakelde ik de hulp in van Naomi van Studio Naokies. Ik volg Naomi al een tijdje op Instagram en inmiddels zijn we elkaar al meerdere keren tegen gekomen op events. Haar stijl spreekt mij enorm aan, dus ik wist dat ik deze klus wel aan haar kon toevertrouwen.

Een duurzaam logo ontwerpen?

Alleen waar te beginnen? Naomi vroeg mij een paar voorbeelden te zoeken van logo’s die mij aanspreken. Daarbij moest ik aangeven wat ik dan zo mooi vind aan die logo’s. Ook wilde ze weten wat mijn logo moest uitstralen, door middel van het geven van 5 steekwoorden die mijn blog omschrijven.

Mijn instructies waren: Een stijlvol logo met niet teveel poespas. Liefst met een peach kleur erin verwerkt, omdat ik die ook op mijn website gebruik. Ik houd van ronde vormen en het belangrijkste vond ik dat de lijnen niet te dik mochten zijn zodat bij het printen van bijvoorbeeld visitekaartjes, niet teveel inkt gebruikt zou worden. Een duurzaam logo dus.

Al snel kwam Naomi met 6 voorstellen. Ze maakte onder andere een logo met een huisje, omdat ik veel over interieur blog. Ook hartjes kwamen in een paar voorbeelden terug, vanwege mijn achternaam. Maar twee logo’s sprongen er voor mij echt uit. Ik vroeg haar om deze samen te voegen. Bij het voorstel dat ze daarna stuurde had ze inderdaad beide logo’s samengevoegd en daar kwam dit bloglogo uit.

milieuvriendelijk logo ontwerpen

En wat vind je van de tagline “over (h)eerlijk wonen en leven”? Ook die bedacht Naomi voor mijn blog.

Duurzame visitekaartjes bestellen

De volgende stap was het bestellen van duurzame visitekaartjes. Ik vroeg Naomi of ze wilde mee zoeken naar geschikt eco papier. Ik dacht zelf bijvoorbeeld aan kraftpapier, groeipapier en visitekaartjes van gerecycled papier.  Uiteindelijk zijn we bij het laatste uitgekomen. Dit was het meest praktische en betaalbaar.

Visitekaartjes voor mijn duurzame blog

Het liefst wilde ik mijn milieuvriendelijke kaartjes ook bedrukt hebben met eco inkt, maar dat kon Naomi niet vinden. Wel zijn we uiteindelijk bij deze kaartjes uitgekomen die gemaakt zijn met groene stroom, 100% vrij zijn van giftige stoffen en CO2 neutraal zijn verzonden.

duurzaam logo visitekaartjes

eco visitekaartje bestellen

De informatie op de kaartjes heb ik bewust zo summier mogelijk gehouden. Alleen wat ik echt nodig vind om makkelijk in contact te komen, staat erop vermeldt. Geen adres en geen telefoonnummer bijvoorbeeld. Ik vind mijn social media kanalen en e-mailadres belangrijker. Scheelt ook weer inkt!

Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe logo en visitekaartjes. Het leukste is dat deze zoektocht ook Naomi geïnspireerd heeft om vaker met dit duurzame papier te werken, omdat kleuren er heel anders op uitkomen, dan op standaard gebleekt papier.

eco visitekaartjes gerecycled papier

Wat vinden jullie van mijn nieuwe visitekaartjes? Vinden jullie dat ze bij mijn blog passen? Voor mij behoren ze inmiddels wel tot mijn blog essentials!

Nu nog op zoek naar een mooie houder om ze in te kunnen presenteren en bewaren…

P.s. Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg direct toegang tot exclusieve winacties, kortingsacties en een kijkje achter de schermen.

5 reacties op “Mijn nieuwe duurzame visitekaartjes”

  1. Ik vond het ontzettend leuk om deze mooie en duurzamen kaartjes met nieuw logo voor jou te ontwerpen en heb er zelf inderdaad ook weer nieuwe dingen van geleerd! Heel fijn hoe je het werkproces hebt uitgelegd en dankjewel voor deze mooie opdrachten! Liefs, Naomi | Studio Naokies

    1. Mirjam Hart

      Thanks! Nee, dat zou je aan Naomi van Studio Naokies moeten vragen. Die heeft het allemaal voor mij geregeld!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf scrollen voor de volgende blog

Bij ons thuis Favoriete hoekje Kinderkamers Wooninspiratie
binnenkijker kleurrijke kersthuis
Een kijkje in ons kleurrijke kersthuis
apparaten in de keuken nodig
Apparaten in de keuken: welke heb je echt nodig?
verschil veranda overkapping serre
Een overkapping, een serre of een veranda. Wat is het verschil?
Eropuit Kinderen Leven Mode
7x Water besparen onder de douche tips
duurzame tandpasta met fluoride
Getest: Duurzame tandpasta met fluoride van Niyok
uitwisbaar notitieboek herschrijfbaar bamboe
De voordelen van een uitwisbaar notitieboek
Eten & Drinken Knutselen Quotes
grappige badkamer teksten
25x De leukste badkamer teksten
thee tegen menstruatiepijn tips
Bloody Hell! Thee tegen menstruatiepijn
originele kerstfoto's met kinderen maken
10 ideeën voor originele kerstfoto’s met kinderen
Persoonlijke projecten Relax Shopping Social media & Blog Spiritualiteit Uitjes / Reizen
blauw licht screenprotector mobiel
Blauw licht van je mobiel ongezond? Dit doe je ertegen
uitwisbaar notitieboek herschrijfbaar bamboe
De voordelen van een uitwisbaar notitieboek
cadeau aan een tiener tips
Wat geef je cadeau aan een tiener? Duurzame tips
Scroll naar top