unboxing groene kneusjes box van plantje.nl
Leestijd: 4 minuten
Onlangs bestelde ik de Groene Kneusjes Box bij Plantje.nl. Ik was vooral benieuwd welke planten ik zou ontvangen, maar het is ook een mooie en duurzame manier om goedkoop kamerplanten online te kopen. In deze unboxing laat ik zien welke plantjes er in mijn verrassingspakket zaten en deel ik mijn ervaring met het online bestellen van groen voor in huis.Wat is de Groene Kneusjes Box?

In ons huis vind je in bijna iedere ruimte wel planten. Groen in je interieur is wat mij betreft een must. Het draagt bij aan een gezond binnenklimaat en het staat eigenlijk overal sfeer. Nu hebben helaas veel planten bij ons de winter niet overleefd, dus besloot ik wat nieuwe groene vriendjes in huis te halen. Maar ik wilde dat wel een beetje low budget doen. De Groene Kneusjes Box van Plantje is heel voordelig. Het is eigenlijk een verrassingspakket vol kamerplanten, dat je met een leuke korting aanschaft, omdat het zogenaamd kneusjes zijn.

728 x 90 Plantje

Maar wat maakt deze kleine kamerplanten nu kneusjes en waarom worden ze zo goedkoop verkocht? Op de pagina van Plantje.nl valt te lezen dat in de Groene Kneusjes Box plantjes terecht komen die volgens de kwekers een schoonheidsfoutje hebben. Een paar kale takjes of een aantal lelijke blaadjes kunnen er al voor zorgen dat een plant niet wordt ingekocht. Soms zitten er ook wat oudere planten in de plantenbox, die voor de inkoop niet meer aantrekkelijk zijn. Ze worden nog wel verzorgd, maar als ze te lang in de schappen staan, worden de kamerplanten weggegooid omdat er plaats gemaakt moet worden voor jongere exemplaren.

Dat is natuurlijk hartstikke zonde en niet bepaald duurzaam. Om planten verspilling tegen te gaan is er nu dus een voordeelpakket te koop, vol met deze groene afdankertjes. Ik zie dit voordeelpakket regelmatig bij Instagrammers voorbij komen. Maar wat mij tot nu toe weerhield om het te bestellen was dat je gelijk 12 planten in huis krijgt. Dat vind ik nogal veel, aangezien we er al heel wat in huis hebben. Maar ik kwam er later achter dat je ook een klein kneusjes pakket kopen, met daarin slechts 6 tweede kans kamerplanten.

inhoud plantje kneusjes box

groene kneusjes box van plantje bestellen

Een Groene Kneusjes Box (met daarin 10-12 kamerplanten) kost 23,95. Voor deze Halve Kneusjes Box betaal je 17,95 in de webshop van Plantje.nl. Met een groter pakket ben je dus relatief voordeliger uit, maar het is zonde als je niet alle planten in huis een plekje kunt geven. Heb je niet zo’n grote woning of wil je niet in een keer heel veel groen in huis? Dan is het goedkope pakket een goede optie.

Lees hier alles over biologische kamerplanten.

Inhoud verrassingspakket

Vanwege de naam stelde ik me er al op in dat ik 6 heel zielig ogende plantjes zou ontvangen. Maar niets is minder waar! Nu ben ik geen kenner, dus misschien zie ik het wel verkeerd. Maar de planten die ik thuis ontving, zagen er allemaal goed uit. Ik herkende niet gelijk alle planten, dus met behulp van de app Plantsome hebben we de namen (en natuurlijk de verzorgingstips) kunnen ontdekken.

In onze Groene Kneusjes Box zaten de volgende planten:

  1. Croton
  2. Asplenium bulbiferum (streepvaren)
  3. Chlorophytum (Graslelie)
  4. Phlebodium aureum (Blauwvaren)
  5. Tradescantia (Vaderplant)
  6. Hedera (Klimop)

(tekst gaat verder onder de foto’s)

tweede kans planten box

vaderplant groen kneusje

Mijn favorieten in dit plantenpakket zijn de Blauwvaren en de Vaderplant. Maar eigenlijk zijn alle planten in deze box hartstikke welkom en hebben ze inmiddels een mooi plekje in ons huis gekregen. Natuurlijk wel in een mooie plantenpot, waarvan ik er altijd wel een flink aantal op voorraad heb. De meeste potten die ik heb komen bij de kringloop vandaan, wat de aanschaf van deze kamerplanten nog iets duurzamer maakt.

De bladeren van de croton zijn behoorlijk geel en hebben weinig tekeningen op de bladeren. Ik denk dat deze plant daarom tot kneusje bestempeld is. Maar In deze groene pot staat hij juist heel fris in mijn nieuwe rotan kast. De blauwvaren (of zinkvaren) was niet heel vol en werd daarom als tweede kans kamerplant aangeboden. Maar ook deze plant vind ik hartstikke mooi en ik hoop dat hij met een beetje liefde wel wat voller wordt.

Wil jij ook weleens een verrassingspakket met planten ontvangen? Neem dan eens een kijkje op de website van Plantje.nl. En als je zelf al eens een plantendoos hebt besteld, hoor ik graag wat jij allemaal hebt ontvangen. Deel je ervaring vooral hieronder!

croton planten kneusje kopen

Wil je nog milieubewuster online planten kopen? Bij Sprinklr verkopen ze online duurzame kamerplanten en biologische tuinplanten.

P.s. Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg direct toegang tot exclusieve winacties, kortingsacties en een kijkje achter de schermen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf scrollen voor de volgende blog

Bij ons thuis Favoriete hoekje Kinderkamers Wooninspiratie
Dekoria ikea bankhoes bestellen
Een IKEA bankhoes geeft je bank een tweede leven
3 fotobehang trends
Trend alert! Fotobehang als blikvanger in je interieur
favoriete tuinplanten
Plannen voor de tuin. Mijn favoriete tuinplanten
Eropuit Kinderen Leven Mode
wat kun je doen met klimop voordelen
Wat kun je doen met klimop? Maak snoeiafval nuttig!
Dekoria ikea bankhoes bestellen
Een IKEA bankhoes geeft je bank een tweede leven
3x bijzonder kabouterpad in Nederland
Eten & Drinken Knutselen Quotes
5x Creatief met verf op de muur
teksten voor in het washok
20 Grappige teksten voor in het washok
Akoestiek verbeteren in huis? Geluid dempen doe je zo
Persoonlijke projecten Relax Shopping Social media & Blog Spiritualiteit Uitjes / Reizen
prentenboeken over het voorjaar
Hallo lente! 10 prentenboeken over het voorjaar
Een Frans vakantiehuis huren met je gezin? 5 tips
3x bijzonder kabouterpad in Nederland
Scroll naar top