Leestijd: 2 minuten

Toen ik zo’n 5 jaar geleden samen met mijn zoontje in dit huis kwam wonen wilde ik het vooral gezellig maken. Ik ben gek op kleurtjes, printjes en tutteldingetjes. Door mijn voorliefde voor kringloopwinkels, marktplaats, rommelmarkten en outlets heb ik heel wat spullen verzameld en het liefst wil ik al die mooie dingen tegelijkertijd etaleren. En dan krijg je…nou ja…een gezellige chaos.

IMG_9362

Vintage behang en stillevens

Overal in huis stonden voorheen krukjes en tafeltjes met daarop de leukste tafereeltjes (vond ik zelf dan). In de slaapkamer was dit niet anders. Van een vriendin kreeg ik heel veel vintage behangrollen, waarmee ik hier een kleurrijke lambrisering creëerde. Iedere ochtend maakte ik het bed met zorg op, met behulp van een sprei en kussentjes die steeds op precies dezelfde manier neergelegd werden. Ik moest er bijna mijn wekker eerder voor zetten, om dit ritueel vol te houden. Met de komst van vriendlief, verdwenen langzaam de vele kussentjes en uiteindelijk ook de sprei. Maar met de komst van kleine Eli had ik toch echt behoefte aan een rust plekje. De slaapkamer vond ik nog altijd prachtig, maar ook iets te rommelig. We probeerde het bed anders neer te zetten, we hadden frutsels uit de kamer verbannen, geschoven met nachtkastjes…maar in mijn hoofd bleef het onrustig. Tot ik eindelijk het beeld van onze nieuwe slaapkamer in mijn hoofd had.

IMG_9366 (1)

IMG_9365

IMG_9363

OSB en een zwarte cirkel

Een strakke slaapkamer met een natuurlijke, rustgevende uitstraling moest het worden. Ik zocht op Pinterest naar ideeën met underlayment. Het leek mij het meest eenvoudig om gewoon platen van underlayment over het behang te doen en een plankje erop, zodat we er toch (daar gaan we weer) tutteldingen op konden zetten. Lief klonk het als muziek in de oren. Eindelijk dat tuttige behang weg! Samen met lief en z’n handige vader togen we naar Karwei. Daar liet handige vader OSB zien. Platen van samengeperst hout met een iets ruigere look dan underlayment. Ik was verkocht. Na een dag zwoegen was de wand klaar en ik ben ontzettend blij met het eindresultaat. Een week later besloot ik, terwijl ik de was stond weg te werken, om een cirkel op de muur te maken. Voor ik het wist stond ik met een kwast en een pot krijtbord verf in mijn hand (tip! Bij de Action neem ik eens in de zoveel tijd een paar kwasten mee. Altijd handig voor uitspattingen zoals deze). Nu is de kamer omgetoverd tot een heerlijk Zen paradijs met plantjes, hout op de muur en een cirkel waar ik eens in de zoveel tijd een ander stilleven op kan maken.

IMG_9211

IMG_9226

IMG_9083

Wat vinden jullie? Je herkent de kamer bijna niet meer terug he?

P.s. Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg direct toegang tot exclusieve winacties, kortingsacties en een kijkje achter de schermen.

17 reacties op “Van Gezellig naar Zen”

    1. Mirjam Hart

      Dat klopt Mel! & is een lamp. Gekocht op de woonbeurs. Hij is van Karwei en ik geloof dat Hema een witte variant in het assortiment heeft.

  1. Het eerste deel van je verhaal, zo herkenbaar! Kasten, plankjes en vensterbanken met mijn o zo leuke tuttels…
    Deel twee geeft inspiratie om te gaan creëren wat jij hier laat zien: rust. En dan een hele mooie en eigen variant…. ik vind dit een goed verhaal!!

  2. Pingback: Meet the Blogger: Een goed verhaal - Sylvahna.nl

  3. Pingback: Get to know: Een goed verhaal - Sylvahna.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf scrollen voor de volgende blog

Bij ons thuis Favoriete hoekje Kinderkamers Wooninspiratie
5x Een groene muur in een jongenskamer
binnenkijker kleurrijke kersthuis
Een kijkje in ons kleurrijke kersthuis
apparaten in de keuken nodig
Apparaten in de keuken: welke heb je echt nodig?
Eropuit Kinderen Leven Mode
7x Water besparen onder de douche tips
duurzame tandpasta met fluoride
Getest: Duurzame tandpasta met fluoride van Niyok
uitwisbaar notitieboek herschrijfbaar bamboe
De voordelen van een uitwisbaar notitieboek
Eten & Drinken Knutselen Quotes
grappige badkamer teksten
25x De leukste badkamer teksten
thee tegen menstruatiepijn tips
Bloody Hell! Thee tegen menstruatiepijn
originele kerstfoto's met kinderen maken
10 ideeën voor originele kerstfoto’s met kinderen
Persoonlijke projecten Relax Shopping Social media & Blog Spiritualiteit Uitjes / Reizen
blauw licht screenprotector mobiel
Blauw licht van je mobiel ongezond? Dit doe je ertegen
uitwisbaar notitieboek herschrijfbaar bamboe
De voordelen van een uitwisbaar notitieboek
cadeau aan een tiener tips
Wat geef je cadeau aan een tiener? Duurzame tips
Scroll naar top