Zit een hangstoel lekker? Alles over onze egg chair

Leestijd: 4 min.

In het midden van onze woonkamer hangt een grote ronde hangstoel. Een echte eyecatcher in onze living. Ik krijg regelmatig de vraag “Zit een hangstoel lekker?”. Ook is visite vaak bang om het uit te proberen, want bij ons hangt de egg chair aan een haak in het plafond. Daarom deel ik hier mijn ervaring met onze hangstoel. Spoiler alert: Ik vind het een aanrader!

Zit een hangstoel lekker?

Voor mijn eerste verjaardag die ik in deze woning vierde, kreeg ik van mijn moeder deze ronde hangstoel van Xenos. Ik had hem hiervoor nog niet uitgeprobeerd, dus was het zitcomfort een beetje een gokje. Waar ik vooral voor viel was de ronde vorm. Veel egg chairs hebben een ovale vorm (of ei-vorm, vandaar de naam), maar mijn voorkeur ging toch wel uit naar rond.

zit een hangstoel lekker

Ik heb jarenlang bij Sissy-Boy gewerkt en ken dus hun bamboe egg chairs heel goed. Als iemand daar aan mijn vroeg: ‘Zit een hangstoel lekker?”, zei ik “Ja, maar niet voor heel lang”. Het probleem met die stoelen vind ik namelijk dat je niet lekker achterover kunt leunen. Er zit een gat in het midden achter. Als je met je hoofd tegen de stoel wil leunen, moet je dus een beetje schuin zitten. Een houding die je daarin volgens mij niet heel lang kunt volhouden.

Ik wilde dus liever een bredere hangstoel, waar je op verschillende manieren in kunt zitten. Of hangen eigenlijk, want normaal zitten in zo’n stoel is lastig. Deze bohemian hangstoel van HK Living was eigenlijk favoriet, maar iets te prijzig voor mij.

Een druppelvorm leek mij ook wel mooi. Het liefst een met bijpassende kussens, zodat ik niet op zoek hoefde naar bijpassende kussens, of zitkussens op maat moest laten maken.

Uiteindelijk kwam ik de ronde hangstoel bij Xenos tegen. Helaas niet meer verkrijgbaar in de webshop, maar nog wel in enkele winkels verkrijgbaar. Bij Fonq kun je deze look-a-like hangstoel bestellen. Ik ben in ieder geval heel blij met inze hangstoel. Want hij is stevig en zit echt heel lekker. Bovendien werd de stoel compleet met dikke kussens geleverd.

ronde hangstoel xenos

Hangstoel ophangen aan plafond

Mijn plan was om de stoel in het midden van de kamer neer te zetten. Maar toen hij er stond met ijzeren standaard vond ik het allemaal toch wat massief. En de hangstoelstandaard was echt een sta-in-de-weg, want we stootten ons er regelmatig aan.

hangstoel met standaard

Toen ging mijn vriend op zoek naar een stevige haak voor in het plafond, zodat we onze hangstoel konden ophangen. Deze ophanghaak is speciaal geschikt voor hangstoelen en wordt compleet met ketting geleverd.

Wanneer je deze haak juist bevestigd in beton, kan het maximaal 200 kilo dragen. Onze kinderen zitten er dus regelmatig samen in. En ik kan er ook heerlijk met een van onze kleintjes in knuffelen.

Dus om de vraag “Zit een hangstoel lekker?” goed te beantwoorden: Ja, heel fijn! Het is een favoriete hangplek voor alle gezinsleden. Onze tiener zit er het meest in. Als we een filmavond hebben of als hij op zijn telefoon zit te scrollen.

Ik hang er ook graag in met onze jongste op schoot, als ze even toe is aan een rustmomentje met mama. Of als het even kan alleen, met een tijdschrift of lekker op mijn telefoon scrollen door social media.

goedkope hangstoel binnen en buiten

hangstoel aan plafond ophangen

egg chair ophangen beton

De hangstoel hebben we wat hoger van de grond gehangen. Je kunt niet gemakkelijk met je voeten bij de grond, daarom hebben we altijd een poef in de buurt staan, voor als je niet je benen wil laten bungelen.

Heb jij ook een hangstoel in huis of in de tuin?

Tips voor je kiezen van de beste eetkamerstoelen vind je hier. 

3 REACTIES

  1. Ik heb echt mijn hele leven al hangstoelen, vroeger als tiener op mijn kamer die hing idd ook aan zo’n ijzeren gevaarte. Volgens mij was dat ook een dichte, we hebben er nu 1 van Sissy Boy, die hangt of onder de overkapping of in de appelboom. En ik herken idd wat je zegt over relaxt zitten, wat niet zo makkelijk gaat omdat je hoofd dan te ver naar achteren hangt. X

    • Oh in de appelboom, wat een romantisch plaatje moet dat geven. Maar die is dus niet geschikt om uren in te dagdromen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

P.s. Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg direct toegang tot exclusieve winacties, kortingsacties en een kijkje achter de schermen.

Scroll door om de volgende blog te lezen