Leestijd: 2 min.
De lente laat behoorlijk op zich wachten. Daarom ging ik vanmorgen richting de bloemist voor een vers bosje bloemen. Maar toen ik daar stond, zag ik vrij weinig bloemen waar ik echt blij van werd. En bovendien waren ze ook nog eens best prijzig. Nu snap ik dat een bosje bloemen kopen vlak voor Moederdag niet de meest gunstige tijd is als je goedkope bloemen in huis wilt halen. Daarom koos ik maar weer voor mijn oude vertrouwde low budget optie… En deel ik hier tips voor bloemen op budget.

Goedkope bloemen

Ik word heel blij van een vers bosje bloemen op tafel. Natuurlijk heb ik het liefst zo’n prachtig boeket van Bloomon, maar ergens vind ik dat toch ook wel weer zonde van m’n geld. Dan bedenk ik me wat ik allemaal voor “nuttige” dingen kan kopen voor datzelfde bedrag.

Daarom houd ik het meestal bij een goedkoop bosje van de supermarkt. Vaak koop ik gipskruid, soms gecombineerd met gekleurde bloemen zoals ranonkels of kleine gerberas (en dan het liefst in het roze). Maar zelfs die hadden ze vandaag niet. Alleen maar heel veel rode rozen…

Gipskruid is een goedkoop alternatief voor een bos bloemen.

Natuurlijk zou ik ook naar de markt kunnen gaan, maar die is alleen op zaterdagochtend in de binnenstad en dan hebben we meestal allerlei andere dingen gepland.

Ik heb nog even gezocht naar een pluktuin in de buurt (zeg maar op fietsafstand), maar die heb ik nog niet kunnen vinden.

Groen alternatief

Ongezellig is het hier in huis absoluut niet. Door mijn kleine Urban Jungle heb ik toch wel een beetje natuur in huis.

Vaasjes vul ik ook vaak met Eucalyptus, want die kun je zo lekker lang laten staan. Geen bloemen, maar wel heel veel groen. En toch gevulde vaasjes!

Daarnaast heb ik ook vaak takken in huis. Katoentakken bijvoorbeeld of katjes. Daar kun je heel lang plezier van hebben en als je ze zat bent, zet je ze gewoon even in een hoekje. Ook ben ik dol op droogbloemen. Sfeervol en ze gaan jarenlang mee.

Ach..ik moet het voorlopig vooral maar doen met de madeliefjes en paardenbloemen waar Eli nu mee thuiskomt. Niet mijn favoriete bloemen, maar wel van een van mijn favoriete jongetjes…

Nu ben ik wel benieuwd…waar haal jij je bloemen vandaan? En geef je daar veel geld aan uit?

Goedkope bloemen, daar zit vaak ook een prijs aan. wat ik hiermee bedoel lees je in mijn artikel over fairtrade bloemen.

P.s. Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg direct toegang tot exclusieve winacties, kortingsacties en een kijkje achter de schermen.

2 REACTIES

  1. Ik kan soms stiekem best veel geld uitgeven aan bloemen. Ik vind Bloomon inderdaad prachtig maar wel prijzig en vind het stiekem veel leuker zelf een boeket samen te stellen. Het liefst heb ik elke week bloemen in huis maar 9 van de 10 keer is het om de paar weken. Heb net een gave bloemenwinkel hier in Cairo ontdekt, wel wat prijziger ( import) maar daardoor wel een leuk cadeautje voor eens in de zoveel tijd.

    • Ik zie een mooie bos bloemen inderdaad echt als een cadeautje! Ik blijf hopen dat er in Hoorn nog een keer een mooie bloemenzaak komt…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here