IKEA hack: hoogslaper KURA met webbing look

Leestijd: 4 min.

We kunnen weer een nieuwe IKEA hack aan ons lijstje toevoegen. Deze keer ging ik aan de slag met het bekende keerbare kinderbed van de Zweedse woongigant. De halfhoogslaper die wij voor een prikkie op Marktplaats vonden gaf ik een low budget make-over. Bekijk hier hoe ik hoogslaper KURA een webbing look gaf voor in de kinderkamer.Samen slapen

Onze kinderen slapen graag samen. Meestal slapen ze in de hoogslaper op de tienerkamer. Maar er zijn momenten dat Noah even geen zin heeft in zijn kleine broertje en zusje. Heel begrijpelijk natuurlijk. Maar op die momenten is het even puzzelen waar de kleintjes dan slapen. Want alleen slapen willen die twee echt niet. En met de bedden slepen was ik wel klaar. Ik zag al snel een IKEA hack met het KURA bed als oplossing.

Het voordeel van dit bedje is dat het op meerdere manieren gebruikt kan worden. Je kunt er een hemelbed van maken. Of zoals je in deze kinderkamer binnenkijker kan zien, zelfs een bedhuisje.

Wanneer je het bedje omdraait is het een lage hoogslaper, of zoals ze het ook wel noemen: een halfhoogslaper. De onderkant kan gebruikt worden als slaapplek, speelplek en als logeerbed. Met dit bedje in huis kunnen de kinderen altijd samen slapen, zonder dat we de kinderkamers gelijk op z’n kop moeten zetten.

hoogslaper kura pimpen

KURA met webbing look

Voor slechts 25 euro konden we dit bed tweedehands via Marktplaats in de buurt ophalen. Het hout heb ik alleen even opgeschuurd en schoongemaakt. De wit/blauwe panelen maakte ik schoon en de blauwe kant schilderde ik wit met verf die ik nog over had van onze keuken make-over.

Mijn plan was eigenlijk om de panelen te vervangen voor webbing. Ik ben dol op meubels met webbing, want het heeft een beetje een vintage uitstraling (zoals dit houten webbing kastje). Maar webbing is behoorlijk prijzig, dus ging ik op zoek naar een alternatief.

Die vond ik, want bij Karwei verkopen ze deze rollen vliesbehang met webbing design. Met behanglijm beplakte ik de panelen met dit behang en schoof ze daarna terug in het bedje. Et voila: een KURA met webbing look!

keerbaar bed ikea diy

Het behang plakte ik alleen aan de buitenkant van het kinderbed en bovenin aan twee kanten (waar je tegenaan kijkt) ook aan de binnenkant. Ik heb voldoende behang op de rol over, dus wie weet geef ik binnenkort de binnenkant ook nog een webbing look.ikea kura schilderen stickers

Ik zal heel eerlijk zeggen dat ik in de eerste instantie had gepland om de IKEA hoogslaper in de peuterkamer neer te zetten. Maar uiteindelijk bleek het bedje helemaal niet te passen, waar ik het had bedacht. En om nou gelijk de hele kamer om te gooien werd mij voor nu teveel werk. En eigenlijk vind ik het net zo leuk staan in de kamer van onze kleine dame.

webbing op ikea kura bed

ikea kura hack webbing

gedeelde slaapkamer broer en zus

Met een een bohemian slinger van Return to Sender krijgt dit bedje nog meer sfeer. Nu nog op zoek naar werkende kerstlampjes om het bedje aan de onderkant te versieren! Ook lijkt het me leuk om het hout misschien te verven in een grijze tint of met de trendkleur Spiced Honey.

De kinderen vinden het bed fantastisch. Sinds de komst van deze hoogslaper, slapen ze met z’n drieën hier. Eli en Filou slapen boven en Noah kruipt onderin.

Wil je ook aan de slag met de bekende hoogslaper van IKEA, maar heb je geen geduld om je geluk op Marktplaats te beproeven? Voor 139 euro shop je hier het bedje nieuw.

Heb jij nog een leuk idee om het IKEA KURA bed te pimpen? Misschien nog een handig opbergidee of een leuke DIY? Laat het mij vooral weten.

Meer IKEA hacks op de kinderkamer vind je hier. Interieurblogger Ilse ging aan de slag om met webbing een hoofdbord voor de logeerkamer te maken.  En neem hier een kijkje voor styling tips voor peuterbed MINNEN.

Disclaimer: Hoogslapers en halfhoogslapers worden eigenlijk pas aangeraden bij kinderen vanaf 6 jaar. Kijk dus zelf even of een dergelijk bed al bij jouw kindje past.

6 REACTIES

  1. Wat ontzettend leuk zeg! Ik ga het onthouden. Ik wil eigenlijk een bedhuisje (alleen overal zo prijzig) en dit is natuurlijk ook een super veel goedkoper idee!

  2. wat ontzettend leuk geworden! Wij hebben het ook overwogen maar in ons oude slecht isolerende huis leek het ons voor degene die dan onderin zou komen slapen, geen goed idee (verkoudheid etc.)

  3. Ik verslind boeken over dit onderwerp. Anders had ik hem het liefst zo snel mogelijk willen lenen bij de bieb, maar die is nu dicht. Ik win hem graag, zou alvast een tof cadeau zijn voor mijzelf voor moederdag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

P.s. Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg direct toegang tot exclusieve winacties, kortingsacties en een kijkje achter de schermen.

Scroll door om de volgende blog te lezen