Leestijd: 3 min.
Een mooie bos bloemen heb ik niet vaak op tafel staan. Ik koop liever iets “praktisch”. Toch betrap ik mezelf erop dat ik ontzettend blij word van een kleurrijk boeket op tafel en dat ik opeens heel veel foto’s wil maken waarbij de bloemen de hoofdrol spelen. Ook vind ik een bos bloemen nog steeds het nummer 1 cadeau als ik ergens op visite ga. Die verraste gezichten als ze mijn zorgvuldig uitgekozen boeket zien, maken mij blij. Maar waarom alleen als ik bij iemand langs ga? Bloemen laten bezorgen is juist de ultieme verrassing!

Bloemen voor iedere gelegenheid

Bloemen geven kan eigenlijk altijd! Bloemen laten bezorgen bij een verjaardag, een tuinfeestje, een verhuizing en bloemen op kraamvisite. Ik weet nog wel dat ik in mijn kraamweek een bosje kreeg met daarin bloemen die dezelfde kleur hadden als ons geboortekaartje. Wat was ik blij met zo’n attent cadeautje voor mij en even een keer niet voor de baby!

Bloemen maken mensen blij. Het is natuurlijk wel altijd even gokken wat voor bloemen je geeft, want je maakt bijvoorbeeld niet iedereen blij met lelies of een koffieboeket in een opvallende kleur. Maar ik gok dat een hip veldboeket bij iedereen wel in de smaak zal vallen!

bloemen online bestellen
Met zo’n prachtig veldboeket kun je iedereen wel blij maken!

Betekenis van bloemen

Wist je dat je met bloemen laten bezorgen ook een geheime boodschap meestuurt? Bloemen hebben namelijk allemaal hun eigen betekenis.

Dit zijn bijvoorbeeld de betekenissen van populaire bloemen:

 • Roos = Ik hou van jou
 • Lelie = Je maakt mij gelukkig
 • Tulp = Ik wens je succes
 • Zonnebloem = Ik vind je fantastisch!
 • Gerbera = Met jou is alles leuker
 • Orchidee = Ik vind je mooi
 • Azalea = Doe voorzichtig!
 • Chrysant = Dankjewel!
 • Ranonkel = Je bent charmant
 • Dahlia = Ik wil voor altijd bij je blijven

De kleur van een boeket zegt ook vaak iets over de gever. Zo geef je rode bloemen uit romantiek, gele bloemen uit vriendschap of blijheid en paarse bloemen vaker bij wat serieuzere aangelegenheden.

Maar bloemen laten bezorgen die jij en vooral de ontvanger mooi zullen vinden, is natuurlijk het allerbelangrijkst!

Bloemen versturen

Wanneer laat je bloemen bezorgen? De vraag moet eigenlijk zijn: Wanneer niet? Als je bijvoorbeeld de verjaardag van een goede vriendin moet missen of een zakelijke relatie wil feliciteren met een jubileum. Maar als cadeau namens kraamvisite is zo’n mooie bos aan de deur ook heel geschikt, want je laat een nieuw gezin met rust, maar laat wel even weten dat je aan ze denkt.

Eigenlijk is het nog veel leuker om “zomaar” eens iemand te verrassen met een bos bloemen. Juist wanneer ze het niet verwachten. Op de site van Boeketcadeau.nl kun je de mooiste boeketten bestellen en overal in Nederland laten bezorgen. De kleurrijke plukbloemen zijn mijn favoriet (hint, hint), maar met een mooi boeket inclusief chocoladecadeau kun je mij ook verrassen.

bloemen in vaas online bestellenWelke bloemen heb jij het liefst in huis?

Eerder schreef ik over een botanische look in huis, voor mensen zonder groene vingers. En als je krap bij kas zit, is mijn blogpost over bloemen op budget misschien een aanrader!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Boeketcadeau.nl. Wil jij ook graag een eerlijke en persoonlijke review van jouw product? Neem dan contact met mij op via het contactformulier.

P.s. Wil je niets missen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en krijg direct toegang tot exclusieve winacties, kortingsacties en een kijkje achter de schermen.

2 REACTIES

 1. Ik als bloemenvrouw in hart en nieren…zeg ga alsjeblieft naar die plaatselijke bloemist !…want die verzend organisatie verdient er ook aan en waarom meer betalen?..ik snap dat niet..we hebben nog honderden bloemenwinkels in Nederland laten we dat zo houden en die middenstander in Nederland blijven helpen koop plaatselijk in je eigen stad en dorp…dan zul je zien daar word je boeket nog mooier van !

  • Dankjewel voor je berichtje.
   Ik snap je. Ik ben zelf ook erg fan van shop small. Maar aan de andere kant, gemak dient de mens. En ook bij Bol.com, CoolBlue en dit soort online bloemisten werken echte mensen die brood op de plank moeten brengen. Daarom doe ik beide. Ik winkel graag bij kleine ondernemers (en promoot ze met liefde) en soms winkel ik bij de wat grotere bedrijven. Maar heel tof dat je dit onder de aandacht wil brengen. Stof om over na te denken…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here