Leestijd: 2 min.

Heb jij ‘m al gespot in mijn feed? #onderdeblaadjesdoor is mijn nieuwe hashtag! Nou ja, nieuw…Al scrollend door mijn filmrol zag ik dat ik dus al heel lang en vaak zo mijn foto’s maak. Op vakantie, op events en gewoon thuis. En dat levert mooie, maar ook wel kenmerkende beelden op. Wat is jouw favoriete ‘fotomanier’?

A little bit of green…

Een beetje groen geeft iedere foto een kleine boost. Tenminste, dat vind ik. In mijn Instagram-feed zie je dan ook veel foto’s voorbij komen waar minimaal 1 plantje in te ontdekken is. Daarnaast laat ik mijn favoriete kleuren geel en roze regelmatig terugkomen, zodat al mijn losse posts een geheel vormen.

Zo heeft iedere Instagram-addict wel z’n eigen maniertjes. Maar dat ik zo vaak een blaadje aan de zijkant van m’n foto’s heb, viel me nu pas echt op.

Groene focus

De tic is denk ik begonnen toen ik foto’s begon te maken met mijn spiegelreflexcamera. Een beetje spelen met focus en diepte en dan is zo’n hangend blaadje in beeld een handig hulpmiddel.

Maar niet alleen mijn planten worden hiervoor gebruikt. Ook mijn katoentakken en bossen bloemen krijgen af en toe een rol als sidekick toebedeeld.

Ik dook even in de archieven en kwam onder andere deze #onderdeblaadjesdoor-foto’s tegen…


Een schuine foto met blaadjes onscherp op de voorgrond…hoe origineel!


De bank gezien van achter een varen en van achter bessentakken…


Maar ook buitenshuis hang ik graag in de bladeren!

Dit is slechts een kleine greep uit mijn blaadjescollectie. Deel jij deze tic ook? Post dan jouw groene kiekjes met #onderdeblaadjesdoor op Instagram. Ik ben benieuwd welke mooie plaatjes ik te zien krijg!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here